miljonarinnantjugosju.blogg.se

23-årig kille som har räkna.net som startsida på datorn. Har som många andra kommit på att jobba sig rik är i princip inte möjligt med dagens skattesystem. Svaret heter ränta på ränta effekten. Och det är det jag har tänkt att skriva lite om här. Känner att jag behöver få ner mina tankar och såklart min ekonomi på papper så att jag kan lyckas med mitt mål. När jag startar den här bloggen är det den 8 februari 2016. Mitt mål är att vara miljonär innan året 2019 tar slut!

24 Oktober 2016

Publicerad 2016-10-29 14:51:00 i Allmänt,

Dags för månadsrapport. Jag lyckades hålla mitt mål att komma över 450 000 kr. Så från September- Oktober steg mitt kapital från 429 740 kr till ungefär 450 850 kr. 21110 kr. 8500 kr över mitt planerade sparande (13500).
Känner själv att jag har blivit ganska extrem med att nå mitt mål. Men däremot har jag inte slutat spendera men jag jobbar mycket, väldigt mycket. Inte ofta jag gör en vecka med heltid utan blir lätt en 60-100 h/veckan.
Har börjar inse vilka fördelar det är med att bo hemma och ha ett jobb där du kan ta extra timmar. Jag jobbar inom butik och tjänar okej. Verkligen inte mycket per timme men jag tar mycket helgtider 7-21 en söndag t.ex. 100 % OB hela dagen. Vilket ger 14x2= 28 betalda timmar extra. Då blir det plötsligt väldigt lätt att kunna spara 15-20 k i månaden när dessutom mina utgifter är begränsade.
Känner att jag ska vara väldigt tacksam att jag har möjligheten att bo hemma hos mina föräldrar. Jag betalar inte mycket, kanske handlar någon gång emellanåt. Men jag har förklarat för dem vad mitt mål är och de är sa att de ville vara med och stötta med det de kan. Mat, tak över huvudet och bil får jag också låna.
 
Oktoberlönen var väldigt bra. Mycket OB-timmar och dessutom en bonus på 10 000kr. Kommer förhoppningsvis kunna spara 30 000 kr den här månaden. Så den 25:e november så har jag förmodligen nått mitt delmål en halv miljon!!!
 
Nu till aktierna.
Har sålt av lite i USA. Dollarn är väldigt stark just nu och jag tycker att det är ganska mycket politiska risker just nu så jag har valt att plocka hem lite vinst där. Har en hel del spännande nyintroduktioner på g. Tecknade aktier i Ahlsell. Dock bara på två konton. Ångrar jag såklart i efterhand. Hade kunnat teckna på åtta olika men blev påverkad av alla olika analyser som sa att det var ett dåligt köp. Måste lära mig att lita på min egen analys och inte påverkas för mycket av andra. Dessutom var jag ganska tidig på säljknappen. Sålde av de vid 50 kr och sedan vandrade de upp till 56... Aldrig blir man nöjd. Menmen, 1600 kr blev det i vinst på de två teckningarna. Sen har jag även tecknat Tobin properties. 4000 kr på 4 olika konton. De gick upp 13 % första dagen men jag ligger kvar med dem i portföljen.
På tur nu som jag har tecknat är Addera care, Finepart och Cellink. Cellink teckande jag 200 aktier på åtta olika konton och fick tilldelning på tre av dem. Men efter att ha läst runt på forum och snackat med en polare så ska jag nog va ganska nöjd med det.
Ha de!

Delavstämning oktober

Publicerad 2016-10-05 19:15:00 i Allmänt,

Lägesrapport
Här kommer en liten lägesrapport för Oktober. Nyintroduktionen av Engelska Skolan gick bra. Tyvärr blev tilldelning bara 60 aktier per konto och dessutom per person. Det var inte som en vanlig ipo där du kan teckna via flera mäklare utan bara via en. Jag lyckades dock komma runt det. Skulle inte betrakta min lösning som olaglig då jag lånade mina familjemedlemmars personnummer och "hjälpte" dem att vara med i nyintroduktionen. Självklart på deras samtyckan och med mina pengar. Så resultat blev 60x4= 240 aktier a 52 kr som sedan gick upp ca 30%. Sålde av 50% av aktierna idag för att föra över pengarna till min depå igen. Fick tyvärr pga tidbrist teckna hälften av aktierna i en vanlig depå så det blir beskattning på 120 aktier. Så vinsten blir ca 1000 kr på varje teckning och sen 30% skatt på två av dessa. Så totalt 3400 kr. Känns som väldigt enkla pengar som direkt läggs på hög i väntan på nya investeringar.
 
Kronfönster.
Har dessutom gjort en liten investering (15 000kr) i Kronfönster. Bolaget tog in pengar via Pepins(alternativa).
Har tidigare investerat via pepins när jag tecknade aktier i Paradox. Då var det en ipo och de skulle in på börsen men de tog ändå hjälp av pepins. Deras orsak till det var att få en större ägarspridning. Nu i efterhand så ångrar jag såklart att jag inte tecknade mer aktier men tack vare pepins fick jag ändå tilldelning på 1000 aktier a 33 kr. Det hade jag inte fått via avanza då även den nyintroduktionen var övertecknad. Iallafall, den här gången ska inte bolaget(kronfönster) börsnoteras utan vill ha pengar för att expandera och då tar de hjälp av crowdfunding(pepins). Det jag gillar framförallt är att de redan har en fungerande idé och att de redan tjänar pengar. Dessutom så pratade Börspodden gott om dem.
 
Och nu till det jag tänkte skriva. Hur det ser ut ekonomiskt.
Totala tillgångar mäter just nu 452 162 kr. Förhoppningen är att kunna redovisa ett resultat den 24:e Oktober på över 450 000 kr. Det beror såklart på hur börsen går, hur den norska kronan utvecklar sig och om jag behöver göra några större inköp. Däremot ser jag framemot en fet lön den 25:e då det har blivit över 200 h arbetade timmar i september varav minst 60 h av dem med 100% OB. så 260 h timmar betalt. Plus en bonus på 10 000 kr. 
Oktober kommer förmofligen bli en rekordmånad i sparande. 
Ha det gott!
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela