miljonarinnantjugosju.blogg.se

23-årig kille som har räkna.net som startsida på datorn. Har som många andra kommit på att jobba sig rik är i princip inte möjligt med dagens skattesystem. Svaret heter ränta på ränta effekten. Och det är det jag har tänkt att skriva lite om här. Känner att jag behöver få ner mina tankar och såklart min ekonomi på papper så att jag kan lyckas med mitt mål. När jag startar den här bloggen är det den 8 februari 2016. Mitt mål är att vara miljonär innan året 2019 tar slut!

Utdelningar och ränta

Publicerad 2016-09-18 12:27:00 i Allmänt,

Satt igår och räknade på hur mycket utdelningar jag får varje år. Givet dagens utdelningar från bolagen jag äger aktier i får jag 8956 kr/år. Sedan har jag ränteintäkter från mitt norska sparkonto på 1966 nok.(2025 kr)
Detta ger totalt 8956+2025=10 981 kr.
Vilket i sin tur ger utdelningarna/mitt totala kapital= 2,59% direktavkastning.
Detta är något jag vill börja målsätta och succesivt höja. Får räkna lite på vad som är rimligt till nästa inlägg och sedan skriva ner mål på 1,3,5 och 10 års sikt kanske?
 
Här nedan ser ni ett citat jag gillar och ofta tycker jag att det stämmer. Bättre att köpa Castellum och sova gott om nätterna än att kasta sig in i ett förhoppningsbolag där det kan gå hur som helst. Men som ni ser på min portfölj så följer jag in det till punkt och pricka ändå.. Nytt mål kanske?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela